Studentská rýže | Prameny zdraví

Studentská rýže

1 šálek nakrájeného řapíkatého celeru, 1 šálek nakrájené cibule, 1 šálek nakrájené zelené papriky, 1 šálek nakrájené mrkve, 2 stroužky utřeného česneku, 1/2 čl papriky, 1/2 čl šalvěje, 1/2 čl majoránky, 1/2 čl rozmarýnu, 2 šálky rýže natural (neuvařené), 3 šálky vody, 1/4 šálku sójové omáčky tamari

Studentská rýže

Rubrika: Jídla z obilnin | Typ článku: Recepty

Zeleninu orestujte ve čtvrt šálku vody (15 minut). Vmíchejte bylinky, rýži, vodu a tamari. Přiveďte k varu. Snižte teplotu, přikryjte pokličkou a vařte na mírném plameni, dokud se nevstřebá všechna tekutina, což bude trvat asi 45 minut. Během vaření rýži nemíchejte. Po uvaření ji nechte 15 minut pod pokličkou odstát.

Počet přečtení: 3 201 Datum: 18. 1. 2009