Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Pohanka s pečenými kedlubnami a tempehem

Když jsem dělal toto jídlo poprvé, byla to taková rychlá improvizace. Nakonec vše dobře fungovalo a doma jsme si moc pochutnali. V tomto receptu jsem použil tepelně loupanou pohanku (je hnědá), která je výraznější a skvěle se hodí do pomazánek nebo nákypů.
|
Typ článku: Recepty

1 kedlubna, 1 menší červená paprika, 1 balení smaženého tempehu (190 g), 1 lžička provensálských bylin, olivový olej, 2 stroužky česneku, hrst černých oliv, 250 g pohanky, sůl, mletý pepř, čerstvé bylinky (petrželka, oregano, libeček)

Kedlubnu, papriku a tempeh nakrájíme na středně velké kostky a rozložíme na plech. Posypeme sušenými bylinkami, osolíme, opepříme a zakápneme po celé ploše olejem. Vše zlehka promícháme. Vložíme do předehřáté trouby a za občasného míchání pečeme při 180 oC asi 30 minut. Ke konci pečení vmícháme rozetřený česnek, olivy a opět chvíli pečeme.

Pohanku důkladně propláchneme. Zalijeme stejným množstvím vody, jako je pohanky, osolíme a přivedeme k varu. Ztlumíme a necháme vařit asi 7 minut. Zakápneme olejem a necháme pod pokličkou dojít.

Pečenou zeleninu a uvařenou pohanku promícháme, popřípadě servírujeme zeleninu na pohance. Před podáváním posypeme čerstvými bylinkami.

Tip: Nasekané čerstvé bylinky můžeme vmíchat do pohanky těsně před podáváním, dodají jí zajímavou chuť a vůni.

Recepty pocházejí ze Zeleninové kuchařky Petra Klímy. Knihu vydalo nakladatelství SmartPress

Počet přečtení: 9
Datum: 6. 11. 2025