Stravování | Prameny zdraví

Stravování

Fast food - příznak doby

Zdá se, že provozovny rychlého občerstvení jsou dnes doslova na každém rohu. Statistiky ukazují, že ženy, které se často stravují …

Rubrika: Stravování | Typ článku: Články

Různé druhy přejídání

Tomáš Akvinský, jeden z největších středověkých filozofů, byl toho názoru, že přejídání neznamená pouze konzumování nadměrného …

Rubrika: Stravování | Typ článku: Články

Skladování potravin

Výrobky z obilovin, zelenina i ovoce se uchovávají daleko snadněji než živočišné produkty. Fazole, hrách i čočka se bez problémů …

Rubrika: Stravování | Typ článku: Články

Jaký je rozdíl mezi krupicí a normální moukou?

Chci se zeptat - mám velmi rád grahamové suchary z Kauflandu, které mají složení celozrnná pšeničná krupice (59 %), celozrnná …

Rubrika: Stravování | Typ článku: Rady lékaře

Jak mít se zdravou stravou úspěch u členů své rodiny

Než si člověk zvykne na nové chutě, zabere to trochu času. Pokud chcete změnit stravovací návyky členů vaší rodiny, neuspěchejte …

Rubrika: Stravování | Typ článku: Články

Slow Food se šíří i u nás

Hnutí Slow Food založil v roce 1986 italský novinář a gastronom Carlo Petrini jako odezvu na otevření nové pobočky nadnárodního …

Rubrika: Stravování | Typ článku: Články

Čtou zákazníci etikety na výrobcích?

Celonárodní výzkum (NHANES) ukázal, že pouze 61 % Američanů si zkontroluje výživové hodnoty výrobku uvedené na etiketě.

Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie

Zvýšení cen rychlého občerstvení napomáhá zdraví

Dvacet let probíhající studie ukázala, že když ceny potravin rychlého občerstvení stoupají, lidé je konzumují méně. …

Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie

Studenti v USA nejedí dostatek ovoce a zeleniny a jezdí s podnapilými řidiči

Celonárodní průzkum ukázala, že v USA jenom 22 % studentů konzumuje doporučené dávky ovoce a zeleniny - včetně 100 % ovocných šťáv …

Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie

Jezte u jednoho stolu – budete z toho mít prospěch!

Výsledky několika studií ukázaly, že společné stolování všech členů rodiny u večeře zvyšuje průměrnou spotřebu ovoce a zeleniny, …

Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie
1 2 3 4 5 616