Stravování

Kalorie zhoršují pálení žáhy
Lidé, kteří trpí pálením žáhy, bývají často varování před tučnými jídly. Podle dr. Penaginiho z Milánské univerzity, jim...Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie
Vlákninou proti tuku
Muži, kteří denně zkonzumují dvě misky obilovin s vysokým obsahem vlákniny, nejen že tak zvýší svou spotřebu vlákniny v...Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie
Producenti banánů se radují
Mezinárodní banánová společnost uvedla, že FDA (organizace, která monitoruje zdravotní souvislosti) schválila pro banány...Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie
Také nutriční složení masa na etiketách?
Dvanáct amerických zákonodárců navrhlo, aby i na balíčcích čerstvého masa bylo uvedeno jejich nutriční složení. Tuto aktivitu...Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie
Albánský paradox, další příklad ochranného účinku středomořské diety?
„Paradox vysoké střední doby života v zemi s velmi nízkou životní úrovní může být nejpravděpodobněji vysvětlen stravou -...Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie
Olivový olej, zelenina snižují riziko revmatoidní artritidy
Výzkumný tým dr. Linose z Athénské univerzity porovnával stravu 145 pacientů s revmatoidní artritidou se stravou 188 lidí, kteří...Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie
Zeleninou proti cukrovce
„Dojez tu zeleninu,“ je rada, jejíž rychlé uposlechnutí dokáže významně snížit riziko onemocnění cukrovkou.Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie
Kalorická hustota jídel a pocit nasycení
Dříve se vědci domnívali, že v pocitu nasycení hraje hlavní roli obsah tuku v potravě, nová studie však ukazuje, že rozhodující...Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie
Transmastné kyseliny a vysoký cholesterol
Vysoký příjem transmastných kyselin - což jsou tuky, které se nacházejí hlavně v margarínech - souvisí podle výsledku nové...Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie
Jídla s velkým obsahem škrobů mohou napomáhat přejídání
Jezení těstovin, bílého chleba, brambor a dalších rychle stravitelných rafinovaných uhlohydrátů může vést k přejídání - a...Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie