Španělská rýže | Prameny zdraví

Španělská rýže

3 šálky uvařené rýže natural, 1 nakrájená cibule, 1 zelená paprika, nakrájená, 1 stonek nakrájeného řapíkatého celeru (možno vynechat), 1/2 šálku nakrájených hub, 1 zelená chilli paprička, nakrájená, 2 stroužky utřeného česneku, 1 šálek rajčatové šťávy, 1 pl sójové omáčky tamari

Španělská rýže

Rubrika: Jídla z obilnin | Typ článku: Recepty

Ve velkém hrnci orestujte v polovině šálku vody cibuli, zelenou papriku, celer, houby a česnek (asi 15 minut). Přidejte rajčatovou šťávu, tamari a zelenou chilli papričku. Dobře promíchejte. Přidejte uvařenou rýži a asi 15 minut ji zahřívejte. Podávejte horké.

Máte-li rádi pálivé chutě, použijte 2 zelené chilli papričky. Můžete také zkusit přidat do jídla 1/2 čl bazalky a 1/2 čl dobromyslu (oregana).

Počet přečtení: 2 079 Datum: 18. 1. 2009