Sladkokyselé fazolky aduki | Prameny zdraví

Sladkokyselé fazolky aduki

175 g fazolí aduki předem namočených scedíme a v nové vodě uvaříme ( asi 35-45 minut). Na 1 pl olivového oleje a 1 pl vody smažíme 1 nakrájenou cibuli a 1 lisovaný stroužek česneku 5-8 minut, přidáme scezené fazole, 1 červenou papriku nakrájenou na kostičky, 175 g kukuřice a společně asi 2 minuty dusíme.

Sladkokyselé fazolky aduki

Rubrika: Luštěninová jídla | Typ článku: Recepty

V hrnečku smícháme 2 pl kukuřičné škrobové moučky, 1 pl sójové omáčky, 2 pl citrónové šťávy, 1 pl medu, 2 pl rajčatového protlaku a 2-3 pl fazolového vývaru na hladkou pastu. Tu zředíme asi 300 ml fazolového vývaru, nalijeme na fazolovou směs a povaříme 10 minut. Omáčka musí být čirá a lesklá.

Na talířích ozdobíme nakrájenými proužky čerstvé okurky a zelenou petrželkou.

Dobrou chuť přeje Jitka Pohanková

Počet přečtení: 5 041 Datum: 1. 12. 2009