Sekihan | Prameny zdraví

Sekihan

1/2 hrnku adzuki, 3 a 1/2 hrnku vody, 3 hrnky sladké kulaté rýže, 3 a 1/2 hrnku vody, 1 pl praženého černého sezamu (pomlet v mlýnku na mák), umepasta

Sekihan

Rubrika: Luštěninová jídla | Typ článku: Recepty

Adzuki s vodou vaříme asi 1 hodinu. Musí být měkčí, ale ne úplně uvařené. Potom vodu slijeme. Rýži také vaříme 1/2-1 hodinu. Smícháme adzuki s rýží a přidáme 3 pl vody. Vaříme 20 minut. Servírujeme posypané sezamem a ozdobené umepastou.

Jedná se o lehké jídlo z japonské kuchyně

Dobrou chuť přeje Kateřina Kukosová

Počet přečtení: 2 934 Datum: 20. 4. 2009