Rizoto s ovocem | Prameny zdraví

Rizoto s ovocem

250 g rýže natural, hrst mandlí, ovoce, skořice

Rizoto s ovocem

Rubrika: Ovocné recepty | Typ článku: Recepty

Ve vodě uvaříme rýži do měkka. Mezi tím oloupeme mandle a na suché pánvi nebo v troubě je opražíme do růžova. Na kousky nakrájíme několik druhů ovoce.

Dobré je např. 1 velké jablko i se slupkou, 1 banán, 1 oloupaný pomeranč, rozpůlené a vypeckované kuličky hroznů (broskev, hruška, mandarinka - opravdu je to jedno, použijte ovoce, které máte rádi, nebo co právě dům dal).

Dvěma vidličkami opatrně zamícháme ovoce do horké rýže, abychom ji nerozmačkali, a na talířích posypeme celými praženými mandlemi (a komu nedělá problém, troškou skořice).

Rizoto také můžeme přelít sójovým jogurtem oslazeným medem. Pokud zbude, podáváme druhý den jako studený rýžový salát.

Počet přečtení: 2 951 Datum: 14. 9. 2012