Rizoto s nádechem Asie | Prameny zdraví

Rizoto s nádechem Asie

Na olivovém oleji osmažíme cibuli. Přidáme česnek, papriku a pórek a vše smažíme na středním ohni, až paprika změkne, asi tak 5 minut. Přilijeme zeleninový bujon a vaříme pod pokličkou přibližně 5 minut. Nakonec přilijeme kokosové mléko a šťávu z limetky a vaříme dalších 10 minut.

Rizoto s nádechem Asie

Rubrika: Jídla z obilnin | Typ článku: Recepty

Dochutíme kardamomem a posypeme kešú oříšky, které jsme opekli v troubě (10 minut na 150 °C).

1 hrnek jasmínové rýže, 2 hrnky kokosového mléka (velká konzerva), 1 cibule, na plátky, 2 stroužky česneku, na plátky, 1 červená paprika, na tenké nudličky, 1 pórek, na tenké plátky, 1/2 hrnku zeleninového bujonu, 1/4 lžičky kardamomu, šťáva z půlky limetky, 1/3 hrnku kešú oříšků

Hedvábně nasládlá kokosová rýže posypaná pečenými kešú ořechy vám obměkčí srdce a uvolní mysl.

Z kuchařky Martiny Čermákové Veg mňamky nejen pro vegan(k)y. Vydalo nakladatelství PLOT v roce 2011.

Počet přečtení: 4 700 Datum: 5. 7. 2013