Ranní cereální miska | Prameny zdraví

Ranní cereální miska

3 šálky vařených celozrnných obilovin (rýže natural, quinoa, ovesné vločky, jáhly, pohanka, zelená pšenice), ¾ šálku vařených bílých fazolí (cannelloni), rozmělněných, 2 šálky mandlového (příp. sójového) mléka, 3 lžíce mletých lněných semínek, 1 lžička mleté kurkumy, 1 lžička nastrouhané čerstvého zázvoru (lze vynechat), 1 šálek směsi čerstvého nebo rozmrazeného bobulového ovoce, 1 zralý banán, oloupaný a nakrájený na kolečka, 4 lžíce datlového sirupu (lze vynechat)

Ranní cereální miska

Rubrika: Jídla z obilnin | Typ článku: Recepty

V misce vhodné do mikrovlnné trouby smíchejte vařené obiloviny, fazole, mandlové mléko, lněná semínka, kurkumu a zázvor (pokud jej chcete použít).

Vše dobře promíchejte a vložte na 2-3 minuty do mikrovlnky (nebo na tak dlouho, aby byl obsah misky teplý, ale ne moc horký). Potom směs rozdělte do čtyř misek a každou porci ozdobte ¼ šálku bobulového ovoce a čtvrtinou množství banánových koleček. Podle individuální chuti nakapejte navrch asi 1 polévkovou lžíci datlového sirupu.

Poznámka: Zbylé vařené obiloviny jsou výborným způsobem, jak začít den, a také rychlým způsobem! Nemáte-li žádné vařené obilné zbytky, uvařte večer předem hned celých hrnec svých oblíbených obilovin, a můžete hned ráno začít něčím dobrým.

Recepty pocházejí z Kuchařky Jak nezemřít, jejímiž autory jsou Michael Greger, Gene Stone a Robin Roberstonová. Knihu vydalo nakladatelství Noxi.

Počet přečtení: 373 Datum: 9. 4. 2021