Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Rajská polévka s cibulí

2 cibule pokrájené na kostičky, 2 pórky nakrájené na tenká kolečka (není-li pórek k dispozici, nahraďte jej ještě jednou cibulí), 1 stroužek prolisovaného česneku, 4 šálky vody, 8 velkých rajčat, nakrájených, 2 pl posekané petrželové natě, 1 čl tymiánu, 1 bobkový list, 1 čl bazalky, 1 pl sójové omáčky tamari
Rubrika: Polévky
|
Typ článku: Recepty

Rychle orestujte cibuli, pórek a česnek v půl šálku vody, až zesklovatí (15 minut). Přidejte zbývající 3 1/2 šálku vody, rajčata, petržel, tymián, bazalku a bobkový list. Vařte pod pokličkou na mírném plameni asi 60 minut. Odstraňte pokličku a vařte na mírném plameni ještě dalších 30 minut. Těsně před podáváním ochuťte sójovou omáčkou tamari.

Tato polévka chutná výborně s čerstvým domácím chlebem. Když k ní přidáte zelený salát, získáte plnohodnotné a zajímavé jídlo. Čerstvá rajčata můžete eventuálně nahradit velkou plechovkou (800 g) konzervovaných rajčat.

Počet přečtení: 3191
Datum: 18. 1. 2009