Quinoa s pečenou kořenovou zeleninou a olivami | Prameny zdraví

Quinoa s pečenou kořenovou zeleninou a olivami

Tento pokrm můžeme připravit v jakémkoliv ročním období, už jen pro dostupnost jeho surovin.

Quinoa s pečenou kořenovou zeleninou a olivami

Rubrika: Jídla z obilnin | Typ článku: Recepty

400 g quinoy, 1 ks menšího celeru, 1 ks menší řepy, 2 ks menší mrkve, 3 ks červené cibule, 2 hrstky zelených oliv, 1 dl olivového oleje, směs sušených bylin, čerstvá petrželka na posypání, sůl

Quinou vaříme v osolené vodě do měkka po dobu asi 25 minut. Odstavíme z plotny a necháme přikryté odležet. Pak necháme 15 minut v misce chladnout.

Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostky, cibuli na hrubší měsíčky, dáme na plech, zastříkneme olejem, posypeme bylinkami a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme na 170° asi 20 minut (řepa může být mírně tvrdší).

Hotovou zeleninu přisypeme do uvařené quinoi, přidáme olivy, nasekanou petrželku, osolíme a důkladně promícháme. Na talíři opět posypeme petrželkou nebo můžeme zakápnout olivovým olejem či citrónem.

http://www.countrylife.cz/quinoa-250-g-bio-country-life

Dobrou chuť přeje Petr Klíma

Počet přečtení: 2 246 Datum: 18. 9. 2015