Pomazánka z krup s cibulí | Prameny zdraví

Pomazánka z krup s cibulí

cibule větší 1 ks, voda 5 pl, solčanka 1 čl, droždí francouzské suš. 2 pl, česnek čerstvý 3 stroužky, shoyou – sójová omáčka 2 čl, voda podle potřeby (1 š = 2 dl), ječné kroupy uvařené doměkka 1,5 š, olej olivový 4–5 pl

Pomazánka z krup s cibulí

Rubrika: Pomazánky, krémy, másla, sýry | Typ článku: Recepty

Nakrájenou cibuli podusíme na vodě a vložíme do mixéru. Přidáme ostatní suroviny a umixujeme na hladko. Podle vlastní chuti můžeme dochutit nebo přidáním vody, oleje či krup upravit konzistenci. Pomazánku natíráme na celozrnný chléb a zdobíme šťavnatou zeleninou.

Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.

Počet přečtení: 5 483 Datum: 9. 5. 2009