Pomazánka Labužník | Prameny zdraví

Pomazánka Labužník

Je zajímavou a zdravou alternativou tradičních pomazánek. Její překvapivá chuť a rychlá příprava bez vaření, mletí či mixování z ní dělá žádaný pokrm zejména na snídaně v kombinaci se zeleninou.

Pomazánka Labužník

Rubrika: Pomazánky, krémy, másla, sýry | Typ článku: Recepty

corn flackes 1 š (zde 1 š = 1,4 dl), voda 3/4 –1 š, olivový olej 4 čl, shoyou – sójová omáčka 1/2 –1 pl, solčanka čl, sušené francouzské droždí 3 pl, česnek (utřený) 3 stroužky

Corn flackes rozmačkáme mezi prsty nadrobno a zalijeme vařící vodou. Necháme 5 minut odstát. Do vzniklé hmoty zamícháme ostatní suroviny a necháme zchladnout. Před podáváním směs znovu zamícháme a můžeme ji natírat na celozrnný chléb. Zdobíme cibulí a zeleninou.

Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.

Počet přečtení: 2 458 Datum: 29. 4. 2009