Bramborová pomazánka s pohankou | Prameny zdraví

Bramborová pomazánka s pohankou

pohanka lámanka uvařená 1 š (1 š = 2 dl), brambory vařené 1 š, dušená cibule 2 pl, sušené francouzské droždí 2 pl, solčanka 1 čl, olej slunečnicový (nebo jiný) 3 pl, shoyu – sójová omáčka 1 čl, česnek 2–3 stroužky, majoránka špetka

Bramborová pomazánka s pohankou

Rubrika: Pomazánky, krémy, másla, sýry | Typ článku: Recepty

Všechny suroviny umixujeme v mixéru do hladké konzistence. Podle vlastního uvážení můžeme přidat více oleje, vody či pochutin. Natíráme na celozrnný chléb a zdobíme zeleninou.

Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.

Počet přečtení: 3 698 Datum: 7. 5. 2009