Cizrnovo-rajčatová polévka s čerstvou bazalkou
150 g cizrny, 5 lžic olivového oleje, 2 červené cibule, 1 červená paprika, 1 lilek, 1 lžíce sušených provensálských bylinek, 1 …
150 g cizrny, 5 lžic olivového oleje, 2 červené cibule, 1 červená paprika, 1 lilek, 1 lžíce sušených provensálských bylinek, 1 …
130 g mandlí, 1 větší brokolice, 4 lžíce řepkového oleje, 2 menší cibule, 1 lžička saturejky, 1 stroužek česneku, 1 brambora, …
100 g malých fazolí navy, olivový olej, 2 menší cibule, 1 mladý pórek, 4 menší cukety, 2 zralá rajčata, 1 stroužek česneku, svazek …
Tato polévka je obzvlášť lehce stravitelná. Díky zázvoru zahřívá, jak za tepla, tak za studena.
1 hrst sušených lesních hub, 6 malých brambor, 2 malé bobkové listy, 3 kuličky nového koření, špetka pepře, 1 lžička drceného …
1 malý křen, 6 středně velkých cibulí, 8 lžic olivového oleje, 1 lžíce tmavého třtinového cukru, 1 lžička sušeného tymiánu, 2 …
4 papriky (zelená, červená, žlutá), 1 rajče, 10 lžic olivového oleje, 2 lžičky provensálských bylin, 2 středně velké červené …
6 hrstí mladých jarních kopřiv, 3 velké hrstky medvědího česneku, 2 menší cibule, 2 větší brambory, 1 větší mrkev, 4 pl jáhel, 4 …
Jedná se o polévku, která je tak výživná a na přípravu jednoduchá, že si ji jistě oblíbíte. Tím spíše, když vyniká výbornou chutí.
Cuketa nebo také cukína je zelenina původně vyšlechtěná v Itálii. V českých kuchyních se velice rychle zabydlela nejen pro široké …