Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Polévka z červených fazolí se zeleninou

červené fazole (nebo jiné) 1 š (1 š = 1,8 dl), voda 10 š, kořenová zelenina (nakrájená) 1,5–2 š, bobkový list 3 ks, brambory (nakrájené) 1 š, olej 2 pl, cibule 1 velká, solčanka 2 čl, sůl 1 čl, česnek (utřený) 4–5 stroužků, mouka celozrnná 3–4 pl, mletá paprika 1 pl, voda 1 š, petrželová nať na ozdobu, celozrnné těstoviny uvařené (vložka do polévky)
Rubrika: Polévky
|
Typ článku: Recepty

Fazole namočíme na 8 hodin, vodu slijeme a dáme vařit do čisté vody s bobkovým listem. Když jsou uvařené do poloměkka, přidáme na malé kousky nakrájenou kořenovou zeleninu. Po dalších 15 minutách přidáme na kostičky nakrájené brambory a vaříme, až jsou všechny suroviny měkké.

V kastrolku si osmažíme nakrájenou cibuli na oleji, ochutíme, přidáme mouku a za stálého míchání zasypeme paprikou a ihned zalijeme studenou vodou. Po rozmíchání tuto směs vlijeme do polévky, necháme projít varem, dochutíme a odstavíme.

Do polévky při podávání vkládáme uvařené celozrnné těstoviny a posypeme ji nasekanou petrželovou natí.

Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.

Počet přečtení: 8378
Datum: 8. 11. 2009