Polévka z červené ledviny se zeleninou | Prameny zdraví

Polévka z červené ledviny se zeleninou

fazole červená ledvina 1 š, voda 10 š, kořenová zelenina (nakrájená) 1,5-2 š, bobkový list 3 ks, brambory /nakrájené/ 1 š, olej 2 PL, cibule 1 velká, würzl 2 čl, sůl 1 čl, česnek (utřený) 4-5 stroužky, mouka celozrnná 3-4 PL, mletá paprika 1 PL, voda 1 š, petrželová nať (na ozdobu), celozrnné těstoviny uvařené vložka do polévky (1 š = 1,8 dl)

Polévka z červené ledviny se zeleninou

Rubrika: Polévky | Typ článku: Recepty

Fazole namočíme na osm hodin, vodu slijeme a dáme vařit do čisté vody s bobkovým listem. Když je uvařená do poloměkka, přidáme na malé kousky nakrájenou kořenovou zeleninu. Po dalších 15 minutách přidáme na kostičky nakrájené brambory a vaříme, až jsou všechny suroviny měkké.

V kastrolku si osmažíme nakrájenou cibuli na oleji, ochutíme, přidáme mouku a za stálého míchání zasypeme paprikou a ihned zalijeme studenou vodou. Po rozmíchání tuto směs vlijeme do polévky, necháme projít varem, dochutíme a odstavíme.

Do polévky při podávaní vkládáme uvařené celozrnné těstoviny a vrch posypeme nasekanou petrželovou natí.

Počet přečtení: 2 804 Datum: 12. 10. 2012