Polévka z červené čočky | Prameny zdraví

Polévka z červené čočky

Na lžíci oleje se lžící vody osmažíme 2 cibule nakrájené na kostičky, přidáme 3 prolisované stroužky česneku, 1 bobkový list, po lžičce kurkumy, mletého kmínu, mletého koriandru, mletých hořčičných semínek a mletého zázvoru a smažíme asi minutu.

Polévka z červené čočky

Rubrika: Polévky | Typ článku: Recepty

Přidáme 300 g propláchnuté červené čočky, kostku würzlu a 1 litr vody. Po 20 minutách varu vmícháme 2 lžíce strouhaného kokosu a lžíci citrónové šťávy. Polévku na talířích ozdobíme kolečkem citrónu.

Vhodná pro zahřátí v chladnějším počasí.

Dobrou chuť přeje Jitka Pohanková

Počet přečtení: 2 799 Datum: 20. 1. 2009