Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Pikantní hrachová kaše

1 1/2 šálku žlutého hrachu (nebo čočky), 4 šálky vody, 1 čl římského kmínu vcelku (anebo 1/2 čl mletého římského kmínu), 1 čl mleté kurkumy, 1/2 čl mleté skořice, 1/4 čl mletého zázvoru, 1/4 čl mletého koriandru, 1/2 čl hořčičného semínka, 1/8 čl mletého hřebíčku
|
Typ článku: Recepty

Hrách vložte do velkého hrnce s vodou (4 šálky). Vodu přiveďte k varu, dejte pod pokličku a vařte 30 minut na mírném plameni. Na malé pánvičce ohřejte čtvrt šálku vody. Přidejte všechny druhy koření a míchejte, dokud se dobře neprohřeje (2–3 minuty). Poté, co jste hrách 30 minut vařili, vlijte do něj směs koření a dobře promíchejte. Vařte ještě dalších 30 minut, dokud kaše nezhoustne. Podávejte ji horkou.

Tento recept můžete připravit i tak, že vynecháte všechna uvedená koření a nahradíte je jednou polévkovou lžící kari (které přidáte po 30 minutách vaření).

Počet přečtení: 4688
Datum: 18. 1. 2009