Paella | Prameny zdraví

Paella

2 nakrájené cibule, 4 rajčata nakrájená na velké kusy, 1 zelená paprika, nakrájená na proužky nebo na kusy, 2 šálky rýže natural (nevařené), 4 šálky vody, 2 pl papriky, 1/4 čl pepře (možno vynechat), 2 pl sójové omáčky tamari, 1/8 čl šafránu, 200 g hub, nakrájených, 2 šálky mraženého zeleného hrášku, 1 sklenice (100 g) naložených červených paprik, nakrájených

Paella

Rubrika: Jídla z obilnin | Typ článku: Recepty

Ve velké pánvi poduste 5 minut cibuli a rajčata v půlce šálku vody. Přidejte zelenou papriku, rýži, zbývající vodu a koření. Přiveďte k varu, snižte teplotu, dejte pod pokličku a na mírném plameni vařte 30 minut (bez míchání).

Poté přidejte houby a hrášek, jednou lehce promíchejte, dejte pod pokličku a vařte dalších 20 minut. Odstavte. Zamíchejte červené papriky, přikryjte a nechte 10–15 minut před podáváním stát, aby se vstřebala přebytečná vlhkost.

Počet přečtení: 3 488 Datum: 18. 1. 2009