Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Ovocné knedlíky

jemná celozrnná mouka, sůl, olej, ovoce podle vlastního výběru, posýpka, sladidlo

Do 1 litru horké vody přidáme špetku soli, 1 pl oleje a takové množství jemné celozrnné mouky, aby vzniklo nelepivé, hladké těsto. Necháme dvě hodiny pod navlhčenou utěrkou odpočinout. Pomoučíme, vyválíme do válce a ukrajujeme kousky, které rozválíme na placičku. Do ní balíme ovoce podle vlastního výběru (švestky, třešně, čtvrtky jablek, banán apod.). Vaříme 6-8 minut.

Uvařené knedlíky můžeme podávat sypané mákem nebo sypané kokosem a omaštěné trochou oleje, případně sypané opraženou strouhankou se skořicí, hroznovým cukrem a omaštěné olejem nebo rostlinným máslem.

Lenka Pavelková, Velký Osek

Počet přečtení: 4504
Datum: 22. 3. 2009