Pohankové knedlíky – příloha | Prameny zdraví

Pohankové knedlíky – příloha

voda 900–1000 ml, solčanka, sůl podle chuti, droždí sušené 5 pl, cibule (nakrájet) 2 ks, olej 2 pl, pohankové vločky 250 g

Pohankové knedlíky – příloha

Rubrika: Moučná jídla, kaše, těstoviny - slané | Typ článku: Recepty

Do vody přidáme všechny suroviny, uvedeme do varu a nakonec přisypeme pohankové vločky. Vaříme několik minut (2–4) na hustou kaši, potom dochutíme podle potřeby a uvařenou hmotu vylijeme do olejem vymaštěné formy (srnčí hřbet nebo forma na pečení chleba).

Necháme vychladit a nakrájíme na kusy podobné houskovým knedlíkům. Před podáváním ohřejeme ve vyhřáté troubě. Podáváme přelité podušenou cibulkou, s dušenou nebo zadělávanou zeleninou nebo luštěninovou kaší.

Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.

Počet přečtení: 4 949 Datum: 16. 11. 2009