Kynuté celozrnné knedlíky | Prameny zdraví

Kynuté celozrnné knedlíky

Kvásek: 1 šálek (přibližně 1,8 dl) vlažného sójového mléka, špetka soli, ½ káv. lžičky cukru, 1 pol. lžíce mouky, 1/3 čerstvého droždí (5 gramů)

Kynuté celozrnné knedlíky

Rubrika: Přílohy z obilnin | Typ článku: Recepty

Knedlíky: 2 šálky celozrnné pšeničné mouky, 1 ½ šálku hrubé mouky, ¾ káv. lžičky soli, 1 šálek na malé kostky nakrájeného celozrnného rohlíku, ½ šálku vlažné vody

Příprava kvásku: Do sójového mléka nasypeme rozmačkané droždí, přidáme ostatní komponenty a prstem jemně zamícháme. Na teplém místě necháme vykynout.

Suroviny na knedlíky smícháme s kváskem a dobře vypracujeme. Na teplém místě necháme těsto vykynout. Pak ho rozdělíme na dvě poloviny a znovu propracujeme. Vytvarujeme knedlíky (válečky) a na mírně pomoučeném válu ještě necháme kynout. Po vykynutí je vaříme v páře přibližně 18 minut. Po uvaření je na několika místech propíchneme vidličkou a potřeme olejem.

Dobrou chuť přeje Jana Konečná

Počet přečtení: 7 021 Datum: 9. 8. 2013