Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Ovesno-žitný chléb

Kvásek: 1 š vlažného sójového mléka, 1 kostka rozdrobeného droždí, 1 čl cukru, 1 pl mouky, špetka soli
|
Typ článku: Recepty

Suroviny jemně zamícháme a na teplém místě necháme nakynout.

2 1/3 š polohrubé mouky, 2 1/3 š ovesných vloček pomletých na kávovém mlýnku, 2 š celozrnné žitné mouky, 1 1/3 čl soli, 2 čl drceného kmínu, 3/4 pl cukru, 2 čl jemně mleté solčanky (nemusí být), 2 š vlažné vody

Kvásek smícháme s ostatními surovinami, vypracujeme těsto a na teplém místě ho necháme nakynout. Vykynuté těsto rozdělíme na dvě poloviny, mírně a krátce promícháme a vložíme do olejem vymaštěných chlebových forem. Necháme nakynout, povrch slabě potřeme olejem a ve středně vyhřáté troubě pečeme 30-45 minut. Po upečení chléb vyjmeme z formy a dáme ho na rošt vychladnout (aby zespodu nezvlhl). Chleby jsou po upečení poměrně nízké, uvnitř pórovité až husté.

Dobrou chuť vám přeje Roman Uhrin

Počet přečtení: 4423
Datum: 26. 1. 2009