Opečená polenta | Prameny zdraví

Opečená polenta

1/3 šálku hrubé mouky, ½ čaj. lžičky würzlu, ½ čaj. lžičky bazalky, 2 pol. lžíce lahůdkového droždí, 1 čaj. lžička česnekového prášku, olej (na opečení)

Opečená polenta

Rubrika: Jídla z obilnin | Typ článku: Recepty

Vychladlou polentu nakrájíme na čtverce velké přibližně 5 x 5 cm, obalíme v mouce ochucené uvedeným kořením a na oleji z obou stran opečeme dozlatova. Po upečení vzhledem připomíná smažený sýr.

Používáme jako přílohu k jídlům anebo můžeme podávat jako samostatně jídlo s bramborovou kaší.

Z kuchařky Romana Uhrina 77 inspirací pro zdravý život. Vydal Vyšehrad společně s Prameny zdraví.

Počet přečtení: 230 Datum: 1. 6. 2018