Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Nudlové hašé s tofu a olivami

1 větší cibule, 1 pl oleje, 1,5 čl würzlu, 1 čl rozmarýnu, 1 čl bazalky, 5 šálků vroucí vody (1 šálek = 1,4 dl), 1,5 šálku celozrnných žitných vlasových nudlí, 1 střední okurka (150 g), 3 čl kurkumy, 1 pl olivového oleje, 1 kostka česnekového bílého tofu, 1 pl sójové omáčky shodou, 10 ks černých vypeckovaných oliv

Na oleji podusíme nakrájenou cibuli, ochutíme a zalijeme vodou. Do vařící tekutiny vsypeme vlasové nudle a vaříme téměř do rozvaření (8-10 minut). Přidáme na malé kostky nakrájenou okurku a kurkumu a ještě asi tři minuty podusíme. Podle potřeby dochutíme shoyou nebo solí.

Na oleji osmahneme na kostičky nakrájené tofu, zalijeme sójovou omáčkou a přidáme na kolečka nakrájené olivy. Na talíř servírujeme nudlové hašé, na které vkládáme osmahnuté tofu s olivami. Celé jídlo můžeme ozdobit rajčetem nakrájeným na měsíčky a čerstvou petrželovou natí.

Toto netradiční jídlo je nenáročné na přípravu. Kombinací uvedených suroviny dosáhneme zajímavé chuti. Nudlové hašé má hustou omáčkovitou až kašovitou konzistenci.

Můžeme podávat při obědě jako hlavní chod.

Počet přečtení: 2602
Datum: 21. 12. 2007