Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Špagety s tofu, olivami a vlašskými ořechy

150 g celozrnných špaget, 5 lžic olivového oleje, ½ žluté papriky, 1 balení uzeného tofu (190 g), 2 stroužky česneku, hrst vyloupaných vlašských ořechů, 1 větší žampion, hrst černých oliv, 6 sušených rajčat, 200 g rajčatového pyré, čerstvá bazalka, oregano (popř. provensálské koření), sůl, barevný mletý pepř, lahůdkové droždí

Základ na těstoviny připravíme tak, že na oleji dozlatova osmahneme na malé kostičky nakrájenou papriku, tofu a plátky česneku. Po chvíli přidáme nasekané ořechy, na plátky nakrájený žampion, olivy, pokrájená rajčata (sušená rajčata před přípravou zalijte vroucí vodou a nechte asi 15 minut změknout) a opět chvíli restujeme.

Takto připravený základ zalijeme rajčatovým pyré, osolíme a opepříme dle vlastní chuti. Vodu z máčení rajčat si ponecháme, kdyby byla omáčka příliš hustá, trochu do ní přilijeme a rozředíme, omáčku to navíc dobře dochutí.

Do vroucí osolené vody vložíme špagety a vaříme dle návodu. Scedíme a vložíme do hotové omáčky. Těstoviny nemusí být důkladně scezené, troška vody neuškodí, těstoviny hodně vody vsáknout. Přidáme nakrájenou bazalku, oregano a důkladně zamícháme.

Na talíři posypeme zbytkem nasekaných ořechů a lahůdkovým droždím.

Recepty pocházejí ze Zeleninové kuchařky autora Petra Klímy. Vydalo nakladatelství Smart Press.

Počet přečtení: 1011
Datum: 5. 2. 2021