Zapékané mexické wrapy
4-5 kukuřičných tortil, 2 hrnky žampionů, nakrájených, 2 hrnky nebo 1 větí plechovka pinto fazolí, 2 lžíce šťávy z limetky, 2 avokáda, olivový olej
Rubrika: Moučná jídla, kaše, těstoviny - slané | Typ článku: Recepty
Omáčka: 1 cibule, na tenké plátky, ¼ lžičky mletého chilli (nebo ho přidejte podle chuti), 1 lžička mletého kmínu, 1 lžička oregana, 1 plechovka krájených rajčat se šťávou, 1 lžička cukru, pepř (výjimečně)
Troubu předehřejeme na 200 oC. Nejdříve připravíme omáčku: Na středním ohni orestujeme do měkka cibuli. Přidáme zbylé přísady a přivedeme k varu. Sejmeme z ohně a dochutíme. Do hladka rozmixujeme ručním mixérem.
V jiné pánvi zahřejeme olej a 5 minut smažíme žampiony a fazole. Sejmeme z ohně a přídáme limetkovou šťávu. Ohřejeme tortilly tak, že je přikryjeme hliníkovou fólií a na pár minut dáme do trouby. Mezitím rozmačkáme avokáda a s trochou soli a smícháme s fazolemi a žampiony.
A jdeme do finále. Polovinu omáčky nalijeme na dno zapékací misky. Vezmeme tortillu a z obou stran ji namočíme do omáčky. Doprostřed placky naklademe směs avokáda a fazolí a zabalíme. Takhle balíme všechny tortilly a nakonec je přikryjeme zbytkem omáčky. Přikryjeme hliníkovou fólií a pečeme 20 minut. Odkryjeme a pečeme dalších 10 minut.
I přes předražené a nevalné tortilly slibuji, že vám enchilady přirostou k srdci. Pokud něco zbyde, chutnají o to líp den poté.
Z kuchařky Martiny Čermákové Vegmňamky nejen pro vegan(k)y. Vydalo Nakladatelství Plot.
Počet přečtení: 3 464 Datum: 8. 5. 2020