Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Expresní pizza s ricottou a karamelizovanou cibulí

Snadněji už to nepůjde. Na tortillu navrstvěte své oblíbence a strčte na 15 minut do trouby.

2 tortilly, 1 hrnek nakrájených žampionů, 2 rajčata, na plátky, 2 cibule, na plátky, hrstka oliv, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžička cukru, 1 lžička balzamikového octa, pár kapek olivového oleje

Tofu riccota: 1 balení tofu natural, 2 lžičky citrónové šťávy, 2 lžičky olivového oleje, špetka soli a černého pepře, 1 stroužek česneku, ¼ hrnku lahůdkového droždí, hrstka čerstvé bazalky

Nejdříve se dáme do karamelizovaných cibulí: Plátky cibule dáme smažit na nízkém ohni až zhnědnou a vypustí šťávu, tak 20 minut. Po 10 minutách přidáme cukr a balzamikový olej. Pokud by se připalovaly, přidáme olivový olej. Předehřejeme troubu na 200 oC a plech pokryjeme papírem na pečení. Riccotu vytvoříme tak, že prsty rozdrobíme tofu a vmícháme zbylé ingredience.

Tortilly zlehka omastíme olejem a pomažeme z jedné strany protlakem. Navrstvíme na ně tofu riccotu, rajčata, žampiony a karamelizovanou cibuli. Dáme na 15 minut zapéct.

Z kuchařky Martiny Čermákové Veg mňamky nejen pro vegan(k)y. Vydalo nakladatelství PLOT v roce 2011.

Počet přečtení: 2931
Datum: 7. 11. 2014