Mrkvovo-avokádová polévka | Prameny zdraví

Mrkvovo-avokádová polévka

2 pol. lžíce olivového oleje, ½ červené cibule nasekané najemno, 2-3 velké mrkve, uvařené v páře a nakrájené, 1 malé avokádo rozkrojené napůl a zbavené pecky, 1 čaj. lžička čerstvého zázvoru, pomletého, 1 ¾ šálku zeleninového vývaru, 400 ml nesladěného kokosového mléka, 2 čaj. lžičky kukuřičného škrobu, sůl

Mrkvovo-avokádová polévka

Rubrika: Polévky | Typ článku: Recepty

Ve středně velkém hrnci orestujeme cibuli do sklovita. Rozmixujeme cibuli, mrkev, avokádo, zázvor, vývar a kokosové mléko. Mixujeme tak dlouho, až je hmota jemná a krémovitá, potom ji vlijeme do hrnce a zamícháme kukuřičný škrob. Pět minut povaříme. Podáváme teplé anebo za pokojové teploty.

Z knihy Ricka Warrena, Daniela Amena a Marka Hymana Program Daniel: Zdravší život za 40 dní. Vydalo nakladatelství Porta libri.

Počet přečtení: 4 044 Datum: 23. 9. 2016