Mrkvová polévka s kyselým zelím | Prameny zdraví

Mrkvová polévka s kyselým zelím

3 š mrkve pokrájené na malé kousky, 2 š očištěných a pokrájených brambor, 1 středně velká cibule, 3 š rozmixovaného kyselého zelí, 12 š vody, 4 pl oleje, 1 kostka zeleninového bujónu, 2 čl solčanky, 1/2 čl soli, 1/3 čl mletého fenyklu, 1/4 š nasekané petrželové natě

Mrkvová polévka s kyselým zelím

Rubrika: Polévky | Typ článku: Recepty

Mrkev a nakrájené brambory dáme vařit do vody.Po změknutí osmažíme pokrájenou cibuli a umixované kyselé zelí na 2 pl oleje. Přidáme do polévky spolu s ostatními surovinami a 5 minut povaříme, odstavíme. Povrch pokapeme olejem a posypeme nasekanou petrželovou natí.

Dobrou chuť vám přeje Roman Uhrin

Počet přečtení: 3 145 Datum: 25. 1. 2009