Měkký sýr | Prameny zdraví

Měkký sýr

2 šálky vody, 1 šálek kešu ořechů, 1 kapie (sterilizovaná nebo čerstvá), ¼ šálku sušeného droždí (tebi), 1 ½ čaj. lžičky mořské soli, ½ čaj. lžičky sušené cibule v prášku, ¼ čaj. lžičky sušeného česneku v prášku, 3 pol. lžíce kukuřičného škrobu, 1 pol. lžíce citronové šťávy, 2 pol. lžíce sezamového másla

Měkký sýr

Rubrika: Pomazánky, krémy, másla, sýry | Typ článku: Recepty

Do mixéru vložíme šálek vody a kešu ořechy; rozmixujeme je na kaši. Přidáme všechny ostatní přísady a znovu vše dohladka rozmixujeme. Přidáme druhý šálek vody (horká voda zkrátí dobu přípravy) a ještě krátce mixujeme.

Směs za stálého míchání zahříváme v silné pánvi, dokud nezačne vřít a bublat. Necháme vychladnout.

Podle tohoto receptu můžeme vyrobit jemnou, chutnou náhradu za měkký tavený sýr. Neobsahuje tyramin, kterého je v klasickém taveném sýru nadměrné množství. Nabízí velké možnosti použití. Tento sýr můžeme použít jako omáčku (podáváme-li ji k pečeným kukuřičným chipsům, přidáme do ní mírně pálivou zelenou feferonku), na pizzu, zeleninu anebo všude tam, kde je vhodné použít roztavený sýr.

http://www.countrylife.cz/kesu-orechy-100-g-country-life

Z knihy Neila Nedleyho Život bez deprese. Vydal Advent-Orion.

Počet přečtení: 4 092 Datum: 19. 2. 2016