Lehká drožďová pomazánka (sádlo) | Prameny zdraví

Lehká drožďová pomazánka (sádlo)

vařící voda 300 ml, maizena 3 vrchovaté pl, studená voda š

Lehká drožďová pomazánka (sádlo)

Rubrika: Pomazánky, krémy, másla, sýry | Typ článku: Recepty

Maizenu rozmícháme v 1/2 š studené vody a za stálého míchání vlijeme do vařící vody. Na mírném ohni vaříme asi 3–4 minuty. Škrobovitou hmotu vylijeme na mělký talíř a necháme vychladit.

zchladlá škrobovitá hmota celá uvařená dávka, droždí lahůdkové sušené 100 g (asi 20 vrch. PL), shoyou – sójová omáčka 1/4 dl, slunečnicový olej dl, česnek (prolisovaný) asi 8 stroužků

Za pomoci metličky vymícháme (až vyšleháme) všechny uvedené suroviny, dáme do kelímku a vložíme do lednice zchladit. Používáme jako pomazánku na chléb. Můžeme zdobit zelenou cibulkou, ředkvičkou apod.

Pomazánka je lehké roztíratelné konzistence a silné, ale velice příjemné a lahodné chuti.

Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.

Počet přečtení: 4 228 Datum: 15. 8. 2009