Krémová polévka z hokaido
½ ks dýně hokaido, 2 ks cibule, 2 ks mrkve, ¼ ks celeru, 1 čaj. lžička libečku, 1-2 pol. lžíce würzlu, 2 litry vody, 6 pol. lžic sójové smetany, 3 pol. lžíce lahůdkového droždí (tebi), sůl (na dochucení), citron (na dochucení), petrželová nať (na ozdobu), 10-15 ks brambor (nakrájených na kostky)
Nakrájenou zeleninu a menší část brambor dáme vařit do studené vody, přivedeme k varu a vaříme doměkka. Pak umixujeme ponorným mixérem na jemnou krémovou polévku, vmixujeme smetanu a droždí, podle potřeby dochutíme. Do hotové polévky vkládáme větší část brambor uvařenou zvlášť v ochucené vodě.
Zdobíme sójovou smetanou, osmahlou cibulkou a petrželkou.
http://www.countrylife.cz/sojova-alternativa-smetany-250-ml-bio-provamel
Z knihy Romana Uhrina 77 inspirací pro zdraví. Vydalo nakladatelství Vyšehrad společně s Prameny zdraví, o. s.
Počet přečtení: 5322
Datum: 27. 5. 2016