Koláč Tamale | Prameny zdraví

Koláč Tamale

3 šálky uvařených pinto fazolí, rozmačkaných, 1 nakrájená cibule, 1 1/2 čl chilli koření, 1/4 šálku rajčatové šťávy, 1 šálek mražené kukuřice, 1 zelená paprika, nakrájená, 1–2 zelené papričky chilli, nakrájené, 1 1/2 šálku kukuřičné mouky, 2 1/2 šálku vody, 1/2 šálku chilli koření

Koláč Tamale

Rubrika: Luštěninová jídla | Typ článku: Recepty

Cibuli dejte do velkého hrnce s vodou (čtvrt šálku). Orestujte ji (asi 10 minut), přidejte zelenou papriku, kukuřici, zelenou chilli papričku, rajčatovou šťávu a chilli koření. Vařte 5 minut. Přidejte rozmačkané fazole a vařte na mírném plameni dalších 10 minut. Odstavte.

V pánvi smíchejte kukuřičnou mouku a chilli koření s vodou. Vařte za stálého míchání na mírném plameni, dokud směs nezhoustne (použijte metličku, aby kukuřičná mouka nevytvářela žmolky).

Vezměte formu na pečení s nepřilnavým povrchem (20×20 cm) a na dno rozetřete polovinu množství kukuřičné směsi. Na to nalijte a důkladně rozprostřete směs s fazolemi. Poslední vrstvou je zbývající část kukuřičné směsi.

Pečte 45 minut (anebo dokud se nezačnou dělat bubliny) v troubě při 180 stupních.

Počet přečtení: 3 360 Datum: 18. 1. 2009