Kokosovo-limetková rýže | Prameny zdraví

Kokosovo-limetková rýže

1 hrnek rýže basmati, 1 plechovka kokosového mléka (400 ml), ½ hrnku vody, 2 lžíce šťávy z limetky, 1 lžička limetkové kůry, špetka soli

Kokosovo-limetková rýže

Rubrika: Jídla z obilnin | Typ článku: Recepty

V rendlíku smícháme rýži, kokosové mléko, vodu a šťávu z limetky. Přivedeme k varu a pod pokličkou vaříme, dokud rýže nezměkne. Přimícháme kůru a podáváme ozdobené plátkem limetky.

Nádech limetky propůjčí téhle vydatné a vláčné kokosové rýži jiskru. Hodí se k pikantním jídlům, tofu trojhránkům nebo kari.

Z kuchařky Martiny Čermákové Veg mňamky nejen pro vegan(k)y. Vydalo nakladatelství Plot.

Počet přečtení: 403 Datum: 26. 9. 2018