Jemné gazpacho | Prameny zdraví

Jemné gazpacho

4 šálky rajčatové šťávy, 2 rajčata, 1 zelená paprika, 1 okurka, 2 zelené cibulky, 2 stonky řapíkatého celeru, 1/2 šálku čerstvé natě petržele, šťáva z půlky citronu, 1 pl sójové omáčky tamari, 1 čl bazalky

Jemné gazpacho

Rubrika: Polévky | Typ článku: Recepty

Do mixéru vlijte 2 šálky rajčatové šťávy společně s polovinou množství zeleniny. Nakrájejte jednotlivé druhy zeleniny na kusy, aby bylo mixování snazší. Vše dobře pomixujte a vlijte do velké nádoby. Totéž zopakujte se zbylými ingrediencemi – petrželí, bazalkou, citronovou šťávou a tamari. Pomixujte je a přidejte k první dávce, pak vše spolu znovu dobře pomixujte. Přikryjte a nechte aspoň 2 hodiny v chladničce, aby se smísily všechny chutě. Podávejte za studena.

Gazpacho poslouží i jako dobrá zálivka na salát anebo jako lahodný nápoj. Můžete je podávat se salátem za horkých letních večerů, kdy se vám nechce vařit.

Počet přečtení: 3 377 Datum: 18. 1. 2009