Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Jáhlová pomazánka s lískovými oříšky

jáhly uvařené na hustou kaši (se sójovým mlékem) 1,5 š (1 š = 2 dl), lískové oříšky š, sójové mléko natural 1/4 š, med 1–2 pl, vanilkový cukr 1 čl

Lískové oříšky opražíme na sucho a umeleme na mlýnku (nebo umixujeme v mixéru). Pak je vložíme do mixéru spolu s jáhlami a sladidly a mixujeme. Postupně přiléváme podle potřeby sójové mléko a mixujeme, až je pomazánka hladká a má požadovanou hustotu. Natíráme na celozrnné pečivo a zdobíme ovocem (banán, kiwi, jahody).

Pomazánka je téměř hladká s typickou vůní opražených oříšků.

Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.

Počet přečtení: 4223
Datum: 22. 6. 2009