Hummus - pomazánka z cizrny | Prameny zdraví

Hummus - pomazánka z cizrny

250 g dobře uvařené cizrny rozmixujeme na jemnou směs, podle potřeby zředíme vývarem. Přidáme 2 prolisované stroužky česneku, šťávu z 1 pomeranče ( nebo jablečnou či citrónovou), 4 pl sezamové pasty Tahina, 3 pl olivového oleje, 1 l mletého kmínu. Znovu rozmixujeme.

Hummus - pomazánka z cizrny

Rubrika: Pomazánky, krémy, másla, sýry | Typ článku: Recepty

Tuto skvělou pomazánku mažeme na CZ chléb nebo na arabský „pita“ chléb, který se dá rovněž koupit CZ. Pomazánku můžeme zředit a použít na ochucení kukuřičného salátu.

Dobrou chuť přeje Jitka Pohanková

Počet přečtení: 5 171 Datum: 6. 1. 2010