Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Hummus

1 šl cizrny, bobkový list, 5 šl vody, 1 čl wurzlu, šťáva z jednoho citrónu, 3-6 stroužků česneku, 0,5 čl koriandru, 0,5 čl kuminu (římský kmín), svazek zelené petržele, sůl

Cizrnu namočíme přes noc do vody, ráno vodu slijeme. Přidáme čerstvou vodu, bobkový list, wurzl a vaříme v tlakovém hrnci 1,5 hodiny. Vývar slijeme do hrnku a cizrnu dáme do mixéru.

Přidáme citrónovou šťávu, zelenou nať petržele, koření a sůl. Mixujeme do hladka, podle potřeby přidáme trochu vývaru nebo sezamového oleje.

Jedná se o tradiční jídlo východu, připravuje se v mnoha variantách. Základem je cizrna, citrónová šťáva a další koření.

Dobrou chuť přeje Kateřina Kukosová

Počet přečtení: 2713
Datum: 25. 1. 2009