Hašé Mungo | Prameny zdraví

Hašé Mungo

mungo fazole 3 š, voda 1,2 lit, saturejka čl, kmín drcený 1 čl, solčanka 1,5 čl, mrkev 5 ks (střední), cibule velká 2 ks, rajčata bez slupky 2 ks (velké), olej 2 pl, rozmarýn 1 čl, sůl asi 1 čl, olivový olej, celerová nať

Hašé Mungo

Rubrika: Luštěninová jídla | Typ článku: Recepty

Fazole mungo namočíme na 8 hodin, zalijeme vodou a vaříme téměř doměkka. Ochutíme je, přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a vaříme pomalým varem do doby, než bude mrkev téměř měkká a fazole se pomalu začínají rozvářet. Na oleji podusíme nakrájenou cibuli a na kolečka nakrájená rajčata a přidáme do jídla. Několik minut pomalého varu v jídle vyváříme rozmarýn v plátěném pytlíku, který potom vyjmeme. Hašé dochutíme, zamícháme do něj celerovou nať a pokapeme olivovým olejem.

Jídlo po celou dobu vaříme na mírném ohni, kdy se postupně rozvařují fazole a tím se jídlo zahušťuje. Konzistence jídla je mezi hustou polévkou a kaší (hašé). Můžeme je podávat s chlebem a zeleninou.

Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.

Počet přečtení: 3 896 Datum: 22. 7. 2010