Bramborové hašé s pohankou | Prameny zdraví

Bramborové hašé s pohankou

brambory na kostky 1 kg, mrkev na kolečka 200 g, voda 6 š (1 š = 1,4 dl), pohanka lámanka 1 š, saturejka 1/3 čl, solčanka 1–1,5 čl, shoyu – sójová omáčka 1,5 pl, rostlinné máslo, pažitka čerstvá

Bramborové hašé s pohankou

Rubrika: Jídla z brambor | Typ článku: Recepty

Brambory a mrkev vaříme ve vodě téměř doměkka. Přidáme pohanku a na mírném plameni vaříme ještě asi 8–10 minut, občas zamícháme. Ochutíme a necháme přejít varem. Po odstavení klademe na mělký talíř a nahoru dáváme tenké plátky rostlinného másla a posypeme čerstvou petrželovou natí nebo pažitkou.

Jídlo je hustější kašovité konzistence, vcelku jemné chuti, kromě výrazné pažitky.

Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.

Počet přečtení: 3 738 Datum: 12. 11. 2009