Čočkové hašé na droždí | Prameny zdraví

Čočkové hašé na droždí

Kombinací aminokyselin (bílkovin) a ostatních výživných látek získáme z obiloviny a luštěniny plnohodnotné jídlo. Hotové jídlo je polosypké až kašovité konzistence s příjemnou vůní droždí, česneku a ostatních použitých surovin. Může se podávat jako hlavní jídlo v kombinaci se zeleninou.

Čočkové hašé na droždí

Rubrika: Luštěninová jídla | Typ článku: Recepty

olej slunečnicový 2 pl, cibule nakrájená 3 pl, voda 4 pl, droždí čerstvé 1 kostka, voda 1/4 š (1 š = 2 dl), shoyou – sójová omáčka 1 pl, solčanka 2 čl, rýže natural podušená 1,5 š, čočka hnědá uvařená (s trochou nálevu) 1,5 š, česnek 3 stroužky, petrželová nať čerstvá podle chuti, majoránka špetka, sůl na dochucení

Na oleji a vodě podusíme nakrájenou cibuli. Po vydušení do ní rozdrobíme kostku droždí a za trvalého míchání je osmažíme. Zalijeme vodou a ochutíme. Přidáme podušenou rýži a uvařenou čočku a spolu dusíme asi 3 minuty. Nakonec ochutíme česnekem, majoránkou, petrželovou natí a v případě potřeby dosolíme. Podáváme s dušenou zeleninou nebo syrovým zeleninovým salátem.

Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.

Počet přečtení: 2 662 Datum: 6. 11. 2009