Fazolová enchilada | Prameny zdraví

Fazolová enchilada

6 šálků mexické chilli omáčky, 12 měkkých kukuřičných placek (tortilla), 3 šálky smažených fazolí, 1 svazek zelených cibulek, nakrájených, 200 g nakrájených hub (možno vynechat), 2 nakrájená rajčata (možno vynechat), 1 šálek čerstvé nebo mražené kukuřice (možno vynechat)

Fazolová enchilada

Rubrika: Luštěninová jídla | Typ článku: Recepty

Mexickou chilli omáčku mírně zahřejte a nechte rozmrznout kukuřičné placky. Připravte si zbývající ingredience podle vašeho výběru. Přichystejte si na kuchyňském stole dostatečně velkou pracovní plochu.

Vezměte 1 šálek omáčky a rozetřete ji po dně plechu na pečení (22×30 cm). Pak dejte plech stranou. Berte kukuřičné placky jednu po druhé a jednou stranou je namáčejte ve zbylé zahřáté omáčce (lépe se pak rolují). Na pomazanou stranu rozetřete doprostřed trochu smažených fazolí, trochu zelených cibulek a další ingredience, které jste si vybrali. Srolujte placku (anebo ji přehněte, pokud je příliš silná) a vložte ji do plechu na pečení tak, aby její okraj směřoval dolů. To zopakujte se všemi kukuřičnými plackami. Můžete je i klást přes sebe. Dbejte však na to, aby zůstaly přehnuté (či srolované). Nakonec vše přelijte zbývající omáčkou. Pečte 30 minut při teplotě 180 stupňů.

Tento pokrm si můžete snadno z větší části připravit předem. Připravený plech uskladněte (přikrytý) v chladničce a teprve před podáváním jej dejte do trouby. V takovém případě ale prodlužte dobu zapékání o 15 minut.

Počet přečtení: 2 248 Datum: 18. 1. 2009