Fazole s rajčatovou omáčkou | Prameny zdraví

Fazole s rajčatovou omáčkou

250 g bílých malých fazolí, 1 kousek řasy kombu, 1 polévková lžíce olivového oleje, 1 velká cibule nakrájená nadrobno, 2 prolisované stroužky česneku, 2 velké mrkve nastrouhané najemno, 2 nastrouhaná jablka, 400 g rajčat (čerstvá nebo sterilovaná ve vlastní šťávě ve skleněném obalu), 2 polévkové lžíce rajčatového protlaku (ve skle ne v plechovém obalu), 1 velký bobkový list, 1 čajová lžička sladké papriky, 1/4 čajové lžičky chilli koření (snesete-li), 1 polévková lžíce sójové omáčky, 1 polévková lžíce med

Fazole s rajčatovou omáčkou

Rubrika: Luštěninová jídla | Typ článku: Recepty

Fazole namočíme alespoň na 12 hodin do vody. Pak je scedíme a zalijeme čerstvou vodou, přidáme opláchnutou řasu kombu a vaříme asi 50 minut. Fazole scedíme a vývar uchováme. Na hlubší pánvi na oleji se lžící vody osmažíme cibuli s česnekem, přidáme fazole, řasu nakrájenou na kostičky, mrkev, jablka, rajčata a rajčatový protlak, bobkový list, papriku, sójovou omáčku, med a případně chilli koření. Směs mírně naředíme vývarem z fazolí a dusíme asi půl hodiny.

Podáváme horké po vyjmutí bobkového listu.

Počet přečtení: 6 618 Datum: 1. 6. 2012