Fazole s těstovinou | Prameny zdraví

Fazole s těstovinou

olej slunečnicový 2 pl, cibule nakrájená 3 pl, voda 4 pl, solčanka 1 čl, petrželová nať nasekaná 2 pl, česnek 2 stroužky, voda 1/3 š (1 š = 2 dl), celozrnné těstoviny 1,5 š, fazole uvařené 1,5 š, francouzské sušené droždí 3 čl, sůl na dochucení podle chuti

Fazole s těstovinou

Rubrika: Luštěninová jídla | Typ článku: Recepty

Na vodě s olejem podusíme cibuli a přidáme würzl, nasekanou petrželovou nať a utřený česnek. Zalijeme vodou a přidáme uvařené těstoviny a fazole, spolu dusíme asi 3 minuty. Pak zamícháme sušené droždí a dochutíme. Necháme projít varem. Podáváme se zeleninovou oblohou.

Nenáročné, ale přesto chutné jídlo, které obsahuje dostatek bílkovin, vlákniny, minerálů i energie.

Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.

Počet přečtení: 4 738 Datum: 24. 11. 2009