Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Fazole na mexický způsob

cibule 1 ks, olej 1 pl, paprika 1 ks, rajčata 2 ks, cukr 1,5 čl, oregano mezi prsty, bazalka mezi prsty, solčanka 1/2 –1 čl, rajčatový protlak 4 čl, shoyou – sójová omáčka 1 čl, vinný ocet 1–2 čl, mouka polohrubá 1 pl, voda 1/3 š (1 š = 1,8 dl), fazole červená uvařená 1,5 š, kukuřice sterilovaná bez nál. 3 pl, skořice špetka, olej kukuřičný (nebo jiný) 2 pl
|
Typ článku: Recepty

Na oleji osmahneme pokrájenou cibuli. Přidáme na nudličky nakrájenou papriku a podusíme. Po chvilce přidáme na menší měsíčky nakrájená rajčata a všechno spolu dusíme do poloměkka (ne na lečo). Přidáme ochucovadla, zasypeme moukou a zamícháme. Zalijeme studenou vodou a znovu rozmícháme. Necháme projít varem.

Přidáme předem na měkko uvařenou fazoli (vaří se s bobkovým listem a trochou soli), kukuřici a skořici a vše necháme projít varem, případně dochutíme. Odstavené jídlo přelijeme olejem.

Hotové jídlo můžeme podávat s rýží, pohankou nebo jáhlami. Je omáčkovité konzistence, s chutí typickou po použité zelenině. Místo skořice je možné použít čili, chceme-li toto jídlo pikantní.

Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.

Počet přečtení: 4637
Datum: 18. 11. 2009