Fazole na kari | Prameny zdraví

Fazole na kari

3 šálky uvařených malých bílých fazolí, 1 šálek celeru, na kostičky nakrájeného, 1 cibule, nadrobno nakrájená, 1/2 šálku mrkve, nakrájené na kostičky, 1 stroužek utřeného česneku, 1 zelená paprika, nakrájená na kostičky, 1 1/2 šálku vody anebo vývaru z fazolí, 2 1/2 čl kari koření, 1/2 čl mletého římského kmínu (možno vynechat), 1 pl sójové omáčky tamari

Fazole na kari

Rubrika: Luštěninová jídla | Typ článku: Recepty

Ve velké pánvi orestujte v malém množství vody (půl šálku) celer, cibuli, mrkev, zelenou papriku a česnek (asi 10 minut). Přidejte fazole, vývar z vaření fazolí (nebo vodu) a koření. Dobře promíchejte. Vlijte na pečící plech a pečte při teplotě 180 stupňů, až se vstřebá veškerá tekutina, což bude trvat asi 1 hodinu.

Za studena může posloužit jako lahodná sendvičová pomazánka. Chcete-li dosáhnout jemnější konzistence, fazole rozmačkejte nebo pomelte (v mlýnku na maso).

Počet přečtení: 6 720 Datum: 18. 1. 2009