Čočkovo-rýžové překvapení | Prameny zdraví

Čočkovo-rýžové překvapení

1 šálek čočky, 1/4 šálku vody, 1 nakrájená cibule, 1 stroužek prolisovaného česneku, 3 stonky nakrájeného řapíkatého celeru, 1 plechovka rajčat (780 g), 1 čl sušeného kopru, 3 šálky uvařené rýže natural, 1 šálek celozrnné strouhanky

Čočkovo-rýžové překvapení

Rubrika: Jídla z obilnin | Typ článku: Recepty

Čočku pokryjte vodou, uveďte do varu, dejte pod pokličku a vařte na mírném plameni asi 1–1 1/2 hodiny, dokud nezměkne. Pak z ní slijte vodu. Půl šálku vývaru ponechte k pozdějšímu použití.

Zahřejte čtvrt šálku vody ve velkém hrnci, přidejte cibuli, česnek a celer. Vařte na středním plameni, dokud nezměkne, asi 15 minut. Přidejte rajčata, uvařenou čočku, 1/2 šálku vývaru z čočky, uvařenou rýži a sušený kopr. Dobře promíchejte.

Vezměte třílitrový zapékací hrnec a dno posypte  celozrnnou strouhankou. Na ně vlijte čočkovo-rýžovou směs. Svrchu posypte zbytkem celozrnné strouhanky. Pečte 45 minut při 180 stupních.

Toto jídlo si můžete připravit předem a uchovat je v chladničce. Před podáváním pak směs necháte zapéct. V takovém případě prodlužte dobu pečení o 15 minut.

Počet přečtení: 3 052 Datum: 18. 1. 2009